Specialkurser
Vi har en bred viden og erfaring med kursusaktiviteter for industri, håndværk, transport og service samt andre brancher.
For brand og redning har vi samlet dyreredning af mindre eller større dyr, redning og evakuering i højden samt praktikvejlederkurserne på denne side.
Det brede udbud til andre typer virksomheder end brand og redning, omfatter varmt arbejde (se under brand), epoxy, §17, gaffeltruck certifikatkursus B, rebadgang med ActSafe Power Ascender i byggeri og andre vanskeligt tilgængelige steder, confined Space for industri, inspektion, kloak m.fl. Masteredning, højderedning i højlagre – vi har mange kompetencer parat.
Bemærk: Vores elektroniske tilmeldingsformular er midlertidig ude af drift. Kontakt os venligst pr. mail eller telefon – vi beklager fejlen. AMU tilmeldinger via efteruddannelse.dk fungerer fint fra hjemmesiden
Please notice: Our electronic registration form is temporarily out of order. Please contact us by mail or phone - we apologize for any inconvenience.
Kurser
Ajourføring udrykningskørsel
Valgte hold
Kursussted
Rybners, Storstrømsvej 39, 6715 Esbjerg N
Startdato
31. marts 2025
Slutdato
31. marts 2025
Varighed
1,0 dage
Deltagerpris
214,00 kr.
Pris for ledige
2355,40 kr.
-
Pris udenfor AMU-målgruppe
2355,40 kr.
Undervisningsform
Dagundervisning
Undervisningstid
08.00 - 15.24
Beskrivelse
Ajourføring udrykningskørsel
Kontaktperson
Lisbeth Søe Nielsen
Telefonnr
76133108
Email
lsn@rybners.dk
Minimum antal deltagere
11
Maksimum antal deltagere
11
Status
Kontakt skolen
For tilmelding kontakt kursussekretær på tlf. 79134511
Fag til kurset:
Ajourføring udrykningskørsel
Skolefagkode: 21086
Varighed: 1,0 dage
Timer pr dag: 7,4
Deltagerpris: 214,00 kr.
Pris for ledige: 2355,40 kr. (Jobcenteret afholder kursusudgiften, hvis man har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse og faget findes på positivlisten)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 2355,40 kr.
Målgruppe
Beskæftigede ved ambulance- og rednings-/beredskabstjenester, der udfører udrykningskørsel i køretøjer i flg. kategorier: Kat. B + C + B/E+C/EForhold omkring defensiv udrykningskørsel og eskortekørsel, gennemføres kun for kursister i ambulancetjenesten.
Formål:
Deltageren har efter gennemført uddannelse fået ajourført sine kvalifikationer således, at vedkommende kan udføre korrekt og hensigtsmæssig udrykningskørsel. Deltageren får opdateret sin viden om køre teknik gennem teori og praktiske øvelser i anvendelse af korrekt styre-, bremse- og afværgeteknik og særlige vilkår ved vanskelige trafikale situationer, på et køreteknisk anlæg godkendt af Færdselsstyrelsen.
Indhold:
Deltageren har efter gennemført uddannelse fået ajourført sine kvalifikationer således, at vedkommende kan udføre korrekt og hensigtsmæssig udrykningskørsel efter de bestemmelser, som er fastsat i færdselsloven og i bekendtgørelse om udrykningskørsel. Deltageren får opdateret viden gennem teori og praktiske øvelser i anvendelse af korrekt styre-, bremse- og afværgeteknik og særlige vilkår ved vanskelige trafikale situationer, på et køreteknisk anlæg godkendt af Færdselsstyrelsen.Deltageren opnår aktivt handleberedskab i forhold til regler og praksis ved udrykningskørsel omfattende de nyeste rammer for vilkår, krav og forskrifter på området.Deltageren har forståelse:- af opbygning og virkemåde af køretøjer samt opbygningens indflydelse på køretøjets køretekniske egenskaber. Herunder placering af tyngdepunkt, affjedringstyper og dækmontering.- Trafikantadfærd og de risikomomenter der opstår ved uopmærksomhed, hastighed, reaktionstider mm.Deltageren kan redegøre for:- hvornår udrykningskørsel må foretages.Deltageren kan på baggrund af sin viden:- finde den relevante gældende lovgivning for området (færdselsloven og bekendtgørelse om udrykningskørsel).- forklare friktion, centrifugalkraft og indflydelsen på køreegenskaberne.- følge relevante branchevejledninger samt instruktioner for området.- forklare hvornår et køretøj vil aquaplane og hvilke ting der har indflydelse på det.- forklare hvornår et køretøj vil vælte og hvad der har indflydelse på det.Deltageren kan udføre:- følgende øvelser på et køreteknisk anlæg godkendt af Færdselsstyrelsen:- Opbremsning på fast underlag til fast målpunkt- Undvigeøvelse over kantsten, (2 gentagelser)- Slalomkørsel med opretning mellem de enkelte ratudslag.- Bremseøvelse på underlag med uens friktion.- Brems, undvig, brems på underlag med lav friktion.- Bremseøvelse for forevisning af dobbelt hastighed lig med firedobbelt bremselængde.- Kørsel i glat kurve, med bevidst anvendelse af køretøjets ESP, (Elektroniske Stabiliserings Program).- korrekt og sikker udrykningskørsel i køretøj i relevant kategori. - anvendelse af korrekt undvige- og afværge-teknik i forskellige trafiksituationer og på forskelligt underlag. - sikker fremkørsel til skadested eller patient i forskellige trafiksituationer.