Autohjælp & bjærgning


Autohjælp & bjærgning

Rescue Center Denmark tilbyder, både de grundlæggende kurser for dig der er ny i branchen og videregående kurser i autohjælp og bjærgning.

På autohjælpskurserne lærer du om starthjælp, småreparationer, slæbningsbekendtgørelsen og mange andre ting, der gør at du kan hjælpe kunder, der har problemer med deres biler.

Vi uddanner også til de større opgaver med busser og lastbiler. Her skal du fortsætte efter autohjælp med kurser i bjærgning og bugsering af store køretøjer, hvor du lærer at arbejde med de store bjærgningskøretøjer. Vi går i dybden med beregninger – så du er sikker på at transporten altid overholder gældende lovgivning.

Alle vore kurser, er en blanding af teoretiske oplæg og praktiske øvelser – så du får prøvet teorien af i praksis.

Adgangskrav her til:

Du skal være fyldt 18år og have gyldig kørekort B.

OBS:

ved Bjærgning er kørekort C påkrævet.

ved Bjærgning og Bugsering af storvogn  er kørekort C/E påkrævet.

Mangler du et godt råd eller har du et uddannelsesbehov, der kræver et særligt tilrettelagt kursus, så ring til os på tlf. 7913 4555

Kurser

Bjærgning

Rybners, Storstrømsvej 39, 6715 Esbjerg N
11. august 2025 9 ledige pladser
17. november 2025 Valgt 14 ledige pladser
Valgte hold
Kursussted Rybners, Storstrømsvej 39, 6715 Esbjerg N
Tilmeldingsfrist 14. november 2025
Startdato 17. november 2025
Slutdato 28. november 2025
Varighed 10,0 dage
Deltagerpris 2140,00 kr.
Pris for ledige 10346,00 kr. -
Pris udenfor AMU-målgruppe 10346,00 kr.
Undervisningsform Dagundervisning
Undervisningstid 08:15 - 15:39
Forudsætninger Kørekort C
Beskrivelse Bjærgning
Kontaktperson Lisbeth Søe Nielsen
Telefonnr 76133108
Email lsn@rybners.dk
Kviknummer 280560AAT252210082L1
Minimum antal deltagere 16
Maksimum antal deltagere 18
14 ledige pladser

For tilmelding kontakt kursussekretær på tlf. 79134511

Du lærer at bjærge sikkert både for dig selv og andre. Du lærer at bruge og vedligeholde hydraulisk spil med SWL op til 10 ton. Du lærer at bjærge om natten og køre i terræn.

Du lærer om et sikkert og sundt arbejdsmiljø samt regning og matematik så du kan foretage de nødvendige beregninger. Du lærer løsning af trykluftbremser. Kurset er en blanding af teori og praktiske øvelser. En del af kurset afholdes eksternt.

Fag til kurset:
Bjærgning
Skolefagkode: 21008
Varighed: 10,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 2140,00 kr.
Pris for ledige: 10346,00 kr. (Jobcenteret afholder kursusudgiften, hvis man har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse og faget findes på positivlisten)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 10346,00 kr.

Målgruppe
Personer der er - eller ønsker at være - i beskæftigelse inden for rednings- og beredskabstjenester.

Formål:
Deltageren kan udføre bjærgningsarbejde med og vedligehold af hydraulisk drevne spil med en SWL på op til og med 15 tons og anvende det til rådighed værende bjærgningsudstyr.

Indhold:
Deltageren kan udføre bjærgning af havarister over 3500 kg. Deltageren har kendskab til:- opbygning og virkemåde af køretøjer med alternativ fremdrift (el, hybrid og brint mm.) Deltageren kan på baggrund af sin viden:- anvende skæring, taljer og vinkeltræk til bjærgning af havarister over 3500 kg- forklare og beregne friktion, ankerværdi og trækkraft nødvendig på baggrund af vægt, underlag og stigning.Deltageren kan redegøre for:- krav til anhugningsgrej, eftersyn og kassationskrav samt anvende anhugningsgrejet med den rigtige dimensionering på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis. Deltageren kan desuden anvende særligt anhugningsudstyr til bjærgning af lastbiler.- grundlæggende hydraulik og opbygningen af bjærgningskøretøjerDeltageren kan udføre:- korrekt og sikker anhugning på fastkørte lastbiler, busser, landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner samt vælge anhugningspunkter der kan holde til den beregnede belastning. - Anvendelse af hydraulisk drevne spil over 10 ton samt udføre vedligeholdelse af dem.- Løsning af bremser under forskellige forudsætninger. Det gælder både trykluftmekaniske, og andre bremsesystemer.- bjærgning i mørke under hensyntagen til egen og andres sikkerhed- anvendelse tegngivning og elektroniske signalmidler.- kørsel i terræn med korrekt anvendelse af gearvalg, brug af terrængearkasse og anvendelse af længde- og tværspær.- sikkert arbejde i trafikerede områder med anvendelse af korrekt sikkerhedsudstyr.- rengøring og vedligeholdelse af køretøjer, spil og udstyr.- håndtering af fastkørte køretøjer med alternativ fremdrift på sikkerhedsmæssig forsvarlig måde og med de korrekte værnemidler.